Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
dave@hennessey
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 10-22-2013, 04:48 PM   #1
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Need help with HP Tuner

Hi guys I need a little bit of help configuring my HP Pro tuner to data log my fuel. I have a Innovate Motorsports LC-1 digital air/fuel gauge on my pillar that is reading 14.6 at idle but my HP tuner shows 10.2. The wires that come from the LC-1 are connected to the enhanced IO interface connector red wire to a/d input #1 and black wire to ground #5. What do you think might be the problem? Also is their a way to monitor fuel pressure with the HP tuner? This is what I have now.
Name:  IMG_2994.jpg
Views: 407
Size:  161.9 KB

Name:  IMG_2996.jpg
Views: 326
Size:  171.1 KB
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2013, 07:09 PM   #2
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
No one has any idea, what I might be doing wrong?
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:39 AM   #3
realcanuk
 
realcanuk's Avatar
 
Drives: 2007 Corvette C6 983 RWHP
Join Date: Dec 2011
Location: Montreal, Canada
Posts: 677
You may have the parameters wrong for the wideband in hpt. If they look right, then try disconnecting the gauge while you are logging. When I have my gauge and hpt both connected at the same time, I get screwy readings.
__________________
2007 C6 vert, auto, F55, LT3
LME LS402 , WCCH 245 Heads, Pat G. Custom cam
YSI / 3.0 pulley, ARH 1 7/8 headers, NPP
Dewitts / dual spals, A&A dual pump fuel system.
3.42 polished gears, hardened shafts, Alky control meth, Cartech line lock, ECS axle loops, Trans brace, 6L80 built by me.
ID 1000 injectors, comp rockers, Morel lifters, BT springs, Trend 3/8 pushrods, ATI 10% OD Damper
Circle D Triple Disc stall
1009 RWHP @ 7000, 817 RWTQ @ 6000, Built & Tuned by Seth at FEDERAL PERFORMANCE
realcanuk is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 07:36 AM   #4
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Quote:
Originally Posted by realcanuk View Post
You may have the parameters wrong for the wideband in hpt. If they look right, then try disconnecting the gauge while you are logging. When I have my gauge and hpt both connected at the same time, I get screwy readings.
Thanks I'll try that. Do you know if we can monitor fuel pressure with the HPT?
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 07:42 AM   #5
realcanuk
 
realcanuk's Avatar
 
Drives: 2007 Corvette C6 983 RWHP
Join Date: Dec 2011
Location: Montreal, Canada
Posts: 677
I know that I do on my vette by using a fuel pressure sensor from aeroforce. I assume that the Camaro, like the vette, doesn't have a sensor from the factory. I am not 100% sure about that though.
__________________
2007 C6 vert, auto, F55, LT3
LME LS402 , WCCH 245 Heads, Pat G. Custom cam
YSI / 3.0 pulley, ARH 1 7/8 headers, NPP
Dewitts / dual spals, A&A dual pump fuel system.
3.42 polished gears, hardened shafts, Alky control meth, Cartech line lock, ECS axle loops, Trans brace, 6L80 built by me.
ID 1000 injectors, comp rockers, Morel lifters, BT springs, Trend 3/8 pushrods, ATI 10% OD Damper
Circle D Triple Disc stall
1009 RWHP @ 7000, 817 RWTQ @ 6000, Built & Tuned by Seth at FEDERAL PERFORMANCE
realcanuk is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 08:33 AM   #6
Iam Broke
PHAT B33
 
Iam Broke's Avatar
 
Drives: 2012 TF3 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2012
Location: Dark of the Moon
Posts: 1,468
[PID.10] Fuel Pressure (SAE)

Add it to the table in the scanner then you can add it to your chart.
__________________
Another 1 of 371 '12 T3 LS3 M6's built.
Iam Broke is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 09:44 AM   #7
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Quote:
Originally Posted by realcanuk View Post
I know that I do on my vette by using a fuel pressure sensor from aeroforce. I assume that the Camaro, like the vette, doesn't have a sensor from the factory. I am not 100% sure about that though.
Quote:
Originally Posted by Iam Broke View Post
[PID.10] Fuel Pressure (SAE)

Add it to the table in the scanner then you can add it to your chart.
That is awesome, thanks guys Now I need to finish fixing the A/F to read the same.
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 10:57 AM   #8
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Quote:
Originally Posted by Iam Broke View Post
[PID.10] Fuel Pressure (SAE)

Add it to the table in the scanner then you can add it to your chart.
Thank you for the info. I installed the fuel pressure (SAE) and i see it on the table display but not on the Chart display. Are you able to see it on both display?
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:00 AM   #9
Sp00ner
 
Sp00ner's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro 2SS
Join Date: Oct 2013
Location: Chicago, IL
Posts: 193
Did you also add it to the chart?
Sp00ner is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:04 PM   #10
Iam Broke
PHAT B33
 
Iam Broke's Avatar
 
Drives: 2012 TF3 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2012
Location: Dark of the Moon
Posts: 1,468
You have to add it to the chart view also.
__________________
Another 1 of 371 '12 T3 LS3 M6's built.
Iam Broke is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:04 PM   #11
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Quote:
Originally Posted by Sp00ner View Post
Did you also add it to the chart?
No.... How do I do that?
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:06 PM   #12
Iam Broke
PHAT B33
 
Iam Broke's Avatar
 
Drives: 2012 TF3 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2012
Location: Dark of the Moon
Posts: 1,468
Sounds like you need to read up on the HPTuners forums. It has a fairly steep learning curve to get everything the way you want. Lots of help over there, but don't expect to be hand fed.

In light of that...with the scanner & chart view open, right click on the chart and select Chart settings.
You can edit what's there or add more rows.
__________________
Another 1 of 371 '12 T3 LS3 M6's built.
Iam Broke is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:20 PM   #13
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,237
Got it thanks
__________________

LS-3, ProCharger D1SC
665. rwhp /562. rwtq @ 9.3 psi
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:51 PM   #14
Iam Broke
PHAT B33
 
Iam Broke's Avatar
 
Drives: 2012 TF3 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2012
Location: Dark of the Moon
Posts: 1,468
Glad you got that, now I suspect you need to work on the formula to match your analog output from the LC-1 to HPTuners. Some gauges use a 0-4 v output, some use 0-5v and have different ranges you need to tweak the formula for. HPT is rarely set up perfect for your logging out of the box.
__________________
Another 1 of 371 '12 T3 LS3 M6's built.
Iam Broke is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.