Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Roto-Fab
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 03-18-2015, 03:03 PM   #29
KeyWil
 
KeyWil's Avatar
 
Drives: 2011 Blk 1LS A6
Join Date: Mar 2014
Location: Orange, Ca
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by arkentect View Post
Yeah I think thats the direction I'm gonna head with this... It was almost impossible to find a car like this one in the first place, and it's worth the 2600 not to have to go through the car buying process again.

Btw the injector noise your asking about is common in these motors. Its generally quieter at idle and it more prominent under harder acceleration. Its a rapid tick/wsssp noise under acc.
Most definite!

Alright. I'm hearing more of an whine with acceleration. I don't have a CAI. I'll figure it out . Thanks!
KeyWil is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2015, 08:52 AM   #30
Midlifecysis
 
Drives: camaro ls v6 auto
Join Date: Jul 2014
Location: arizona
Posts: 93
wow do LFX Motors have this issue too ?????
Midlifecysis is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2015, 09:27 AM   #31
arkentect

 
arkentect's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SGM 1LT M6
Join Date: Jan 2015
Location: Rochester, NY
Posts: 1,633
Quote:
Originally Posted by Midlifecysis View Post
wow do LFX Motors have this issue too ?????
Jcashen has the 2013 V6 (LFX) and he had the same issue I did.. Seems to be a V6 problem not just an LLT issue. I'm guessing its caused by a poor oil galley design or defective bearings from the factory.
arkentect is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 12:15 PM   #32
kville988
Lurking in my SS
 
kville988's Avatar
 
Drives: '14 2SS/RS L99
Join Date: Jul 2014
Location: Louisiana
Posts: 290
Quote:
Originally Posted by arkentect View Post
Add another LLT to the list. Got the motor apart yesterday and found a #4 Rod Bearing Failure.. it didnt spin but definitely failed and took the crank with it. Guess I got lucky it happened with 2 months left on my powertrain warranty.

I'm gonna fight for a new motor and not a repair. With the amount of miles and the possible contamination to the rest of the motor theres no way they're gonna be able to make the car perform like it should.

wow good investigating on your part. you found it or the dealer found it?
kville988 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 12:25 PM   #33
arkentect

 
arkentect's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SGM 1LT M6
Join Date: Jan 2015
Location: Rochester, NY
Posts: 1,633
Quote:
Originally Posted by kville988 View Post
wow good investigating on your part. you found it or the dealer found it?
The dealer initially thought it was an exhaust leak. I knew it was something more than that and pushed them to drop the oil pan to look.
arkentect is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 09:48 AM   #34
arkentect

 
arkentect's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SGM 1LT M6
Join Date: Jan 2015
Location: Rochester, NY
Posts: 1,633
Finally got the car back last night. She runs 1000x better than when I bought her before the rod bearing failure. Makes me think there was something wrong when I got her. This 5 week nightmare is over.
arkentect is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 07:24 PM   #35
1Coopgt

 
1Coopgt's Avatar
 
Drives: All Black 2012 1LS
Join Date: Feb 2015
Location: Rochester,NY
Posts: 2,045
Just wondering .. What dealership were you dealing with ?
1Coopgt is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 06:59 PM   #36
arkentect

 
arkentect's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SGM 1LT M6
Join Date: Jan 2015
Location: Rochester, NY
Posts: 1,633
Quote:
Originally Posted by 1Coopgt View Post
Just wondering .. What dealership were you dealing with ?
Pm me and I'll explain it. I'm not into steering people away from a dealer I had an issue with
arkentect is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.