Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vararam
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons


Reply
 
Thread Tools
Old 02-12-2024, 07:33 PM   #15
Bigalamo
 
Bigalamo's Avatar
 
Drives: 2011 LS Camaro
Join Date: Apr 2019
Location: FL
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by bsn View Post
That sounds like a seized idler pulley or something. Make sure your AC is off to take compressor out of the picture, then remove your belt and turn your idler pulley by hand feeling four roughness. Turn your water pump by hand-if its been leaking for a while it may have washed the grease out of the bearing and its now seizing. A seized pully or water pump bearing will make that sound and also take far more current to start making it act like a bad starter-battery.
That makes a lot of sense. It’s dark and raining right now so I will do this tomorrow. I appreciate the response!
__________________
Bigalamo is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2024, 07:45 PM   #16
Bigalamo
 
Bigalamo's Avatar
 
Drives: 2011 LS Camaro
Join Date: Apr 2019
Location: FL
Posts: 74
Update: Alternator replaced/all pulleys checked and still has this noise. Sounds like it’s coming from inside the engine, like a piston scraping the cylinder walls or something. Seems like the engine is done.
__________________
Bigalamo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
coolant, fuel, no start, shuttering

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.