Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions


Reply
 
Thread Tools
Old 07-28-2009, 05:35 PM   #1
ssarrival
ZUL8TR
 
ssarrival's Avatar
 
Drives: 94 Z28
Join Date: Feb 2009
Location: Kernersville,NC
Posts: 101
Exclamation Question about SS with Manual Tranny

I have had my car about 3 weeks now and notice when the engine is cold there seems to be a dead spot in the throttle below 2000 RPM. Has anyone else noticed this or is it just my car? It seems to go away when the engine warms up.
ssarrival is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 06:41 PM   #2
omegaman
 
omegaman's Avatar
 
Drives: very poorly
Join Date: May 2009
Location: Glendale, Arizona
Posts: 550
Send a message via AIM to omegaman
What gear is the car in when you notice this "dead spot?"
__________________
2013 Camaro ZL1, Crystal Red, Auto, Exposed Carbon Fiber, Navigation.
omegaman is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 07:45 PM   #3
ssarrival
ZUL8TR
 
ssarrival's Avatar
 
Drives: 94 Z28
Join Date: Feb 2009
Location: Kernersville,NC
Posts: 101
1st gear.
ssarrival is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 07:46 PM   #4
ahart04
most bang for your buck
 
ahart04's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS CGM/BLK RALLYS
Join Date: Jun 2009
Location: Austin
Posts: 653
it's cold somewhere?!?
__________________
2G1FT1EW8A9142133 Delivered to me 09/22/09!
ahart04 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 07:54 PM   #5
ssarrival
ZUL8TR
 
ssarrival's Avatar
 
Drives: 94 Z28
Join Date: Feb 2009
Location: Kernersville,NC
Posts: 101
yeh in the engine till it has time to warm up !!!!!!!!!!!!!!!!!
ssarrival is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 07:59 PM   #6
ssarrival
ZUL8TR
 
ssarrival's Avatar
 
Drives: 94 Z28
Join Date: Feb 2009
Location: Kernersville,NC
Posts: 101
Some people on this site are idiots. People are on here to try to find good information about there cars and it seems to me that there is always a smart ass in the crowd putting some stupid comments on post. If you dont have any good info or a good question dont post !!!!
ssarrival is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 08:08 PM   #7
gtjacket
2G1FT1EW0A9118618
 
gtjacket's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS Black/IOM M6
Join Date: Dec 2008
Location: Florence, KY
Posts: 550
I have a 2SS M6 (your is a SS right?) as well and I notice this as well when I begin driving with a cold engine. So I guess this is probably normal and the engine just needs to warm up.
__________________
1100, Preliminary order accepted 12/5
2000, Order accepted by GM 05/05
3000, Order accepted by production control 05/05
3400, Order broadcast 6/4
3800, Order produced 6/15
4000, Available to ship 6/16
4104, Bailment Invoice
4200, Shipped 6/19
6000, Delivered to the customer 6/25

2SS/RS BLK M6 GFX IOM interior
gtjacket is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 08:13 PM   #8
ssarrival
ZUL8TR
 
ssarrival's Avatar
 
Drives: 94 Z28
Join Date: Feb 2009
Location: Kernersville,NC
Posts: 101
Thanks for the info. Yes mine is a SS I guess the engine is somewhat cold natured. Just never really had this happen with a fuel injected engine before.
ssarrival is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:13 PM   #9
macula
 
Drives: 1ss cgm rs
Join Date: Jul 2009
Location: north dakota
Posts: 7
Same thing here.

I've noticed the same thing. When cold (not up to normal running temp) it feels like there is almost nothing there for the first 10% of throttle tip-in. Once I get to a certain point, its like an on/off switch. Mines a 1SS with Manual now at 300 miles. This doesn't last long since the engine only takes about 30 seconds to reach temp (which is likely a sign that the engine is still pretty tight). We'll see if it gets better with more miles.
macula is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:22 PM   #10
VR Code R6P
 
Drives: 2011 Race Red GT500 w/ SVT Perf Pkg
Join Date: Mar 2009
Location: eastern CO
Posts: 578
My SS seems reluctant to "take throttle" the first little bit, and then really takes off. I hope it quits it when it gets some more miles on it. My Firehawk and 05 GTO never seemed to have this problem.
VR Code R6P is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:28 PM   #11
2032Ceta
 
Drives: 2010 Camaro/2009 Nissan Rogue
Join Date: May 2009
Location: Oklahoma
Posts: 89
Quote:
Originally Posted by ssarrival View Post
I have had my car about 3 weeks now and notice when the engine is cold there seems to be a dead spot in the throttle below 2000 RPM. Has anyone else noticed this or is it just my car? It seems to go away when the engine warms up.
Mine does the same thing. I let her warm up before driving off. But I can tell you if you start and drive off, you will notice the dead spot.
2032Ceta is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:43 PM   #12
IROCanSS
Account Suspended
 
Drives: 89 IROC 350
Join Date: Mar 2009
Location: Back roads, southern Ohio
Posts: 12,504
I have noticed it a bit...
IROCanSS is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:49 PM   #13
Black5thgen
Account Suspended
 
Drives: 2007 C6
Join Date: Apr 2007
Location: chicago
Posts: 2,251
Same here seems to almost bog or hit a lull for the first minute or so. I'm not sure what it is but would like to know. It's still there even after a dyno tune.
Black5thgen is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 10:42 PM   #14
KJS

 
KJS's Avatar
 
Drives: '10 RJT,'95&'14 Vette
Join Date: Feb 2009
Location: Cut Throat, NY
Posts: 1,713
Quote:
Originally Posted by ssarrival View Post
Some people on this site are idiots. People are on here to try to find good information about there cars and it seems to me that there is always a smart ass in the crowd putting some stupid comments on post. If you dont have any good info or a good question dont post !!!!
Oh boy!

(I hope I don't get flamed for that comment...)
__________________
"As ye sow, so shall ye reap" - Me

Mine at sunset
KJS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camaro SS LS3 gear ratios. JEFF2010SSMANUAL V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 23 06-25-2015 09:45 AM
Got my allocation, but now the SS manual tranny is on constraint, WHAT TO DO??? SS Man Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 23 07-29-2009 09:00 PM
MPG on SS 6 spd manual Rob53 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 46 06-15-2009 10:21 AM
Automatic faster than the manual??? 2sharp Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 319 09-30-2008 09:20 AM
2010 Camaro SS manual tires/wheels JEFF2010SSMANUAL Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 4 08-05-2008 01:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.