Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 01-07-2020, 04:57 PM   #1
NightfallSS
 
Drives: Still Waiting...
Join Date: Oct 2015
Location: Houston, Tx
Posts: 22
Car tuned with with HP Tuners, can I still use SCT X4?

I was wondering If anyone here might know the answer. I've got a 2014 Camaro SS that has been tuned by a local tuner using HP Tuners. I'd like to use my SCT X4 to change my Axle Ratio (I think I can do that).

Can the SCT X4 store the HP Tuners tune?
Can I change my Axle Ratio using the SCT X4 and not overwrite my current tune.
I don't want to lose my current tune.
NightfallSS is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2020, 05:51 PM   #2
'10CamaroDude
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Nov 2019
Location: Pgh
Posts: 241
No, the tuner won't allow you you to do anything with the HP tune in.
They check for the factory tune before marrying to the car. Once you
tune the car, then it allows for the parameter changes, like gear ratio.

Since you have an HP tune, the tuner won't even backup, and marry to
the car.
'10CamaroDude is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 09:25 AM   #3
NightfallSS
 
Drives: Still Waiting...
Join Date: Oct 2015
Location: Houston, Tx
Posts: 22
Thanks, that's what I needed to know!
NightfallSS is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2020, 12:48 AM   #4
'10CamaroDude
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Nov 2019
Location: Pgh
Posts: 241
You could take it to a dealer, and see if they will flash the ECU, or "update" it
for you. Then it will have a stock program.

Last edited by '10CamaroDude; 01-20-2020 at 05:54 PM.
'10CamaroDude is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2020, 09:14 AM   #5
JDP Motorsports

 
JDP Motorsports's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro SS/ 2016 Camaro SS
Join Date: Jun 2009
Location: Sandy, Utah
Posts: 3,257
Quote:
Originally Posted by NightfallSS View Post
I was wondering If anyone here might know the answer. I've got a 2014 Camaro SS that has been tuned by a local tuner using HP Tuners. I'd like to use my SCT X4 to change my Axle Ratio (I think I can do that).

Can the SCT X4 store the HP Tuners tune?
Can I change my Axle Ratio using the SCT X4 and not overwrite my current tune.
I don't want to lose my current tune.
Why don't you go to the original tuner and have them do it for you? It would take 10 minutes.

Kind regards,

Jordan Priestley
801-545-4215
__________________

Click HERE to send me a PM | Sales@jdpmotorsports.com | www.jdpmotorsports.com | 801-545-4215
JDP Motorsports is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2020, 10:36 AM   #6
JANNETTYRACING

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 14,936
Quote:
Originally Posted by NightfallSS View Post
I was wondering If anyone here might know the answer. I've got a 2014 Camaro SS that has been tuned by a local tuner using HP Tuners. I'd like to use my SCT X4 to change my Axle Ratio (I think I can do that).

Can the SCT X4 store the HP Tuners tune?
Can I change my Axle Ratio using the SCT X4 and not overwrite my current tune.
I don't want to lose my current tune.
If the SCT device is not married it will upload your current tune as stock, you can then make a gear ratio change only reloading your current tune with only that change.

There should be an options to change the gear ratio only.

But quite honestly I never uses those features so I can't say for 100% certainty.

Ted.
__________________
www.jannettyracing.com
Celebrating 34 years Performance parts, Installation, Fabrication, Dyno tuning, Remote custom tuning, and alignments. 203-753-7223 Waterbury CT. 06705
email tedj@jannettyracing.com
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2020, 10:37 AM   #7
JANNETTYRACING

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 14,936
Quote:
Originally Posted by '10CamaroDude View Post
No, the tuner won't allow you you to do anything with the HP tune in.
They check for the factory tune before marrying to the car. Once you
tune the car, then it allows for the parameter changes, like gear ratio.

Since you have an HP tune, the tuner won't even backup, and marry to
the car.
Typically it will we do it often
__________________
www.jannettyracing.com
Celebrating 34 years Performance parts, Installation, Fabrication, Dyno tuning, Remote custom tuning, and alignments. 203-753-7223 Waterbury CT. 06705
email tedj@jannettyracing.com
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.