Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Rick@Livernois
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Forced Induction - V8


Reply
 
Thread Tools
Old 08-02-2015, 02:41 PM   #1
scites
 
Drives: 2010 camaro SS/RS
Join Date: Dec 2012
Location: swaffham UK
Posts: 371
BAP question

Have a few questions if you guys can help. So last year I installed HFC and a vortech V3si kit on the camaro A6, car ran 12.3@113 on stock 21in wheels/tires. This past friday I installed the 3.47 pulley to raise boost to about 8.5ish, tow links, poly bushings, LCA and drag radials18in.car was maxing out the inj duty over 5800rpm so at 1am I installed a ECS bap, inj duty stays under 80% now. Problem is I went to the track and my AFR is 10.1 at the leanest at WOT pig rich and the car is sluggish. And I ended up running a 13s@105. Didnt think id have to retune after the BAP is this normal? Really made the weekend ďýssapointing
scites is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 02:48 PM   #2
scites
 
Drives: 2010 camaro SS/RS
Join Date: Dec 2012
Location: swaffham UK
Posts: 371
one more thing, the ECS BAP has a wire for a Hobbs switch. i didnt hook up a hobbs switch so im assuming if i did it would only richen it up when the BAP kicked on at 5PSI that is if the hobbs switch was a 5psi switch
scites is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2015, 06:18 PM   #3
scites
 
Drives: 2010 camaro SS/RS
Join Date: Dec 2012
Location: swaffham UK
Posts: 371
Anyone?
scites is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 04:32 AM   #4
1KillerSS
Too much is never enough!
 
1KillerSS's Avatar
 
Drives: AGP TT SS [COTW] 4/20/15
Join Date: Feb 2014
Location: Toledo,OH
Posts: 4,153
Send a message via Skype™ to 1KillerSS
Quote:
Originally Posted by scites View Post
Have a few questions if you guys can help. So last year I installed HFC and a vortech V3si kit on the camaro A6, car ran 12.3@113 on stock 21in wheels/tires. This past friday I installed the 3.47 pulley to raise boost to about 8.5ish, tow links, poly bushings, LCA and drag radials18in.car was maxing out the inj duty over 5800rpm so at 1am I installed a ECS bap, inj duty stays under 80% now. Problem is I went to the track and my AFR is 10.1 at the leanest at WOT pig rich and the car is sluggish. And I ended up running a 13s@105. Didnt think id have to retune after the BAP is this normal? Really made the weekend ďýssapointing
Its normal for you to get a little "fatter" or richer when you install a BAP. Your pressure increases, so more fuel. The Hobbs switch is there to activate the BAP. If you wire in your pressure switch wire to be on all the time, that explains why your running fat all the time.
__________________
AGP TT kit, 54/57 Forged rotating assembly, Custom grind cam... Dual nozzle meth, ID850's, Livernois dual fuel pumps, ECS BAP, 25% UDP, 3 inch Magnaflow catback with X pipe, Mantic 9000 clutch, DSS 1000hp axles, DSS aluminum driveshaft, ZL1 rear end, solid subframe bushings, HE differential offset bushings, BMR Trailing arm, BMR toe rods, Lingenfelter LNC-2000,SJM Line Lock. 747 whp 714wtq


Build thread
http://www.camaro5.com/forums/showth...55#post8107855
1KillerSS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.