Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 05-23-2019, 04:45 PM   #1
Marty Z
 
Marty Z's Avatar
 
Drives: 2015 Bright Yellow 2LS
Join Date: Apr 2019
Location: NJ
Posts: 62
Technology upgrade

Ok, so I am putting together a shopping list and would like some opinions. I am getting rid of stock stereo and adding rear and forward view cameras.

So, i'm definitely getting the Kenwood DDX9705S and the new maestro install kit along with the RR (still waiting for reviews).

So here is where I am having issues, choosing good but not too expensive cameras. Anyone have experience with aftermarket cameras? Not too expensive, hoping to keep the camera budget under $75 each.

Also, placement of the front camera. Anyone have picture of where they placed their's?
Marty Z is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 10:33 AM   #2
spadz93
BUMBL Z
 
spadz93's Avatar
 
Drives: 2015 ZL1
Join Date: Nov 2013
Location: Norwood NJ
Posts: 2,491
Doesn't maestro not make a data link kit for our cars? Or are you talking about their dash bezel?
__________________
Current: 2015 ZL1 M6, Rotofab, VMAX Throttle body, 2.55 Upper/8.86 Lower Pulleys, ID1050X, 1 7/8" Headers, 614rwhp/616rwtq
Past: 2010 2SS, some bolt ons, 415rwhp/400rwtq
spadz93 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 10:57 AM   #3
mr_honez
Wifey Lover
 
mr_honez's Avatar
 
Drives: 2013 Crystal Red 2LT/RS
Join Date: Nov 2011
Location: Bastrop, Texas
Posts: 1,505
I use a front camera with a separate dash mounted LCD screen. I mounted the camera directly under my license plate. The camera itself is a cheap high resolution camera off Amazon. Has been working great for about 6 months or so now.

Just wish there was a way to install a new head unit without changing the bezel. The PAC kit is OK but I like the OEM bezel more and wish there was a way to make it work with aftermarket head units.
__________________
mr_honez is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 12:08 PM   #4
Marty Z
 
Marty Z's Avatar
 
Drives: 2015 Bright Yellow 2LS
Join Date: Apr 2019
Location: NJ
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by spadz93 View Post
Doesn't maestro not make a data link kit for our cars? Or are you talking about their dash bezel?
Up until now, the maestro RR only provided basic functionality which was only SW controls and bluetooth I believe, now along with the new dash bezel they released a full software suite for the RR that supports all vehicle features as well as HVAC controls in the HU, OBDII interface so you can read and clear codes and vehicle info such as tire pressure monitors, gauges, etc... But that all depends of course on the HU supporting the same features.
Marty Z is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 12:21 PM   #5
spadz93
BUMBL Z
 
spadz93's Avatar
 
Drives: 2015 ZL1
Join Date: Nov 2013
Location: Norwood NJ
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by mr_honez View Post
I use a front camera with a separate dash mounted LCD screen. I mounted the camera directly under my license plate. The camera itself is a cheap high resolution camera off Amazon. Has been working great for about 6 months or so now.

Just wish there was a way to install a new head unit without changing the bezel. The PAC kit is OK but I like the OEM bezel more and wish there was a way to make it work with aftermarket head units.
Personally i have the PAC unit, and while I like the oem-ish look, I'd prefer this additional functionality more. Once i'm done with some more go-fast stuff, i may explore this dash kit and sell my pac to someone else
__________________
Current: 2015 ZL1 M6, Rotofab, VMAX Throttle body, 2.55 Upper/8.86 Lower Pulleys, ID1050X, 1 7/8" Headers, 614rwhp/616rwtq
Past: 2010 2SS, some bolt ons, 415rwhp/400rwtq
spadz93 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 08:15 PM   #6
tartagliazl1
 
Drives: 2013 zl1 1983 z28
Join Date: Dec 2018
Location: new york
Posts: 32
I just ordered the new metro dash kit 99-3028s once I install it I’ll let you know how the fit is. Installing a pioneer 8200 nex.
tartagliazl1 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 11:54 AM   #7
Marty Z
 
Marty Z's Avatar
 
Drives: 2015 Bright Yellow 2LS
Join Date: Apr 2019
Location: NJ
Posts: 62
So just anyone have advise on cameras?
Marty Z is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2019, 03:02 PM   #8
Marty Z
 
Marty Z's Avatar
 
Drives: 2015 Bright Yellow 2LS
Join Date: Apr 2019
Location: NJ
Posts: 62
Ok, so the DDX9705s is on order, will be picking it up from best buy on Saturday (they match crutchfield price and I got points). I have 2 camera's picked out, on amazon. They are most definitely chinese made, but they have good reviews, not about to spend $150+ for a camera.

Now as far as the idatalink dash kit goes, I am waiting for fivestar to make the install video but am getting restless. I know that it does not include an antenna adapter, and their animated video on youtube states to use the Metra 40EU10.

The problem is that the 40EU10, according to Metra site, is not for the camaro, but the 40EU55 is, because the 40EU10 is not amplified and the 40EU55 is amplified. Asking ADS, they are not sure which one I need.

So, to the camaro community, that ave done radio swaps, do I need an amplified antenna adapter or no? If yes, does it get wired to the blue amplifier turn on wire?
Marty Z is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.