Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Forced Induction - V8


Reply
 
Thread Tools
Old 01-17-2011, 06:41 PM   #841
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: two 5ths and a 1st
Join Date: Dec 2009
Location: Mich
Posts: 4,314
If one of the sensors got spliced into a brown and white wire, that would explain everything.
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 06:57 PM   #842
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,806
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by zebra View Post
i don't necessarily need the truck this weekend if you need it.
Why don't you come with me?

Quote:
Originally Posted by Russell James View Post
I've ran mine with open headers before and it idled perfectly on a tune that was done for full exhaust w/cats.
That is a concern. But at any rate, since I'm gonna have him tune it anyway, I might as well let him figure it out.

Quote:
Originally Posted by Russell James View Post
I've got a few service manuals and they all show the MIL circuit as a brown and white wire.
Maybe one of the ECM grounds lost connection. That main ground on the right head tight?
The brown and white wires I spliced together were in a loop with a blue and white one as well. And was part of the MAF system.

I can't find any pinched wires anywhere and everything is tight.

I can say for certain that everything is in order as far as install. The problem is either Tune, or a sensor is bad. Either way, the tuner will know when they get it on the computer.

Whatever the problem, I won't know from here. :(
Quote:
Originally Posted by GTAHVIT View Post
isnt' that the wire color you splice into??? for the MAF IAT reading?

or was that blue?

crap... I forgot.
Tan to white, Blue to white.

Quote:
Originally Posted by Darth_Emma View Post
Isn't J-Ville where GTA lives? Make sure he isn't paying the guy to sabotage your tune. Team LS3 might do that!

Good luck PQ. You are so going to love it when it's finished.
I'll be watching.

Quote:
Originally Posted by GTAHVIT View Post
Woudl I do that!!!!

I'm gonna make sure my good buddy gets a nice safe tune to ease his mind...

It's not my fault that safe = slow.....

Riiiiight.

Quote:
Originally Posted by CatiaJockey View Post
Watch him like a hawk PQ! Watch your tuner even closer....


Quote:
Originally Posted by Russell James View Post
If one of the sensors got spliced into a brown and white wire, that would explain everything.
It called for the MAF to have the tan and blue wires re-routed to the two white wires on the blower.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 07:03 PM   #843
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: two 5ths and a 1st
Join Date: Dec 2009
Location: Mich
Posts: 4,314
Nothing done with a brown wire with a white stripe?
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 07:04 PM   #844
Silver2SSRS6spd
Prefer to be blown!
 
Silver2SSRS6spd's Avatar
 
Drives: 2010 Silver/Black 2SS/RS Manual
Join Date: Mar 2010
Location: Nor-Cal
Posts: 2,678
Quote:
Originally Posted by PQ View Post
Why don't you come with me?

That is a concern. But at any rate, since I'm gonna have him tune it anyway, I might as well let him figure it out.


The brown and white wires I spliced together were in a loop with a blue and white one as well. And was part of the MAF system.

I can't find any pinched wires anywhere and everything is tight.

I can say for certain that everything is in order as far as install. The problem is either Tune, or a sensor is bad. Either way, the tuner will know when they get it on the computer.

Whatever the problem, I won't know from here. :(
Tan to white, Blue to white.

I'll be watching.

Riiiiight.



It called for the MAF to have the tan and blue wires re-routed to the two white wires on the blower.
If I remember correctly, those two wires relocate the intake temp sensor location to the SC intercooler. I can look them up if you need me to.
__________________
MagnaCharger TVS-2300 550rwhp 540 rwt and a radical suspension under the car.
Silver2SSRS6spd is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 07:23 PM   #845
tkrupinski
Hugger Orange
 
tkrupinski's Avatar
 
Drives: 2010 Hugger Orange 2SS/ RS YSI/4l80
Join Date: May 2010
Location: Marysville Ohio
Posts: 535
Quote:
Originally Posted by Silver2SSRS6spd View Post
If I remember correctly, those two wires relocate the intake temp sensor location to the SC intercooler. I can look them up if you need me to.
Might want to double check and see if the wires were spliced on the correct end.Can not remember what side of the plug you splice into.
tkrupinski is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 07:33 PM   #846
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: two 5ths and a 1st
Join Date: Dec 2009
Location: Mich
Posts: 4,314
The blue and tan wires in the harness to the MAF should now be going to the SC IAT sensor. The blue and tan wires coming out of the MAF should no longer be used/connected.

After snipping the wires you splice into the harness side, not the sensor/connector side. The ECM is now reading the S/C IAT instead of the MAF's built in IAT.
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 08:32 PM   #847
GTAHVIT
Blessed
 
GTAHVIT's Avatar
 
Drives: 2013 Sonic RS MT
Join Date: Dec 2007
Location: Saint Augustine FL
Posts: 28,510
Randy shot me a pic. It's all good the wiring is right as far as we can tell.

It's got to be either the tune or a bad sensor...

I spoke with the tuner today, he told us to get the ZR1 MAP sensor. that will help dial in the tune.

$30 part.. should be good to go this weekend.
GTAHVIT is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 08:35 PM   #848
GSUNCSU
Watch This!
 
GSUNCSU's Avatar
 
Drives: Super Charged 1SS/RS, M6, CGM
Join Date: Dec 2009
Location: Columbus, GA
Posts: 777
5..., 4...., Huummm Do I cut the red wire or the green wire, 3..., 2.....,
__________________
K&N CAI, Wet Okole Seat Covers, MagnaFlow Street Perf. Ex. (Axle Back), MPD Hood, Gary's Customz ZL1 Fascia/Vented Fenders/Custom Stripes/Paint, AAC Afterburners/Fog Light Halos/Side Markers/Misc LEDs, Bee-Otch Air Freshener, Hurst Shifter and Line-Loc(APEX), RPI Splash Guards, MagnaCharger (Texas-Speed)(Installed by ME), Rx Catch Can and Breather, Billet Pulleys (SC2150), ARH Headers, LPE Twin Fuel Pump, Custom Blower Cam, Custom Tune TBArwhp, TBArwtorq, Boost Gauge and Single Pod (MTI)
GSUNCSU is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 09:42 PM   #849
ibznu2010
 
ibznu2010's Avatar
 
Drives: 2010 blk 2SS RS polished wheel
Join Date: Mar 2009
Location: Sylvester Georgia
Posts: 158
Tune

There is one here in Ga. About 100 miles away from you inTifton. Has the Dyno to. They say he is real good.
ibznu2010 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 10:22 PM   #850
zebra
just can't seem to leave
 
zebra's Avatar
 
Drives: your mom wild!!
Join Date: Oct 2008
Location: hot & windy
Posts: 10,601
Quote:
Originally Posted by PQ View Post
Why don't you come with me?...
cause Brooke's planning on being down here this weekend. she gets enough of me talking about cars - i'd hate to put her through a trip to a dyno (but she's very tolerant & understands that's my happy place )
we're gonna do the P'cola beach C5 cruize... you should come out & pull your car in the caravan!!

if that don't work out, i'll be there

Quote:
Originally Posted by GTAHVIT View Post
Randy shot me a pic. It's all good the wiring is right as far as we can tell.

It's got to be either the tune or a bad sensor...

I spoke with the tuner today, he told us to get the ZR1 MAP sensor. that will help dial in the tune.

$30 part.. should be good to go this weekend.
well that'd make sense - a factory boost sensor for the same size engine & blower

Quote:
Originally Posted by GSUNCSU View Post
5..., 4...., Huummm Do I cut the red wire or the green wire, 3..., 2.....,
__________________
zebra is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 12:03 AM   #851
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,806
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by Russell James View Post
Nothing done with a brown wire with a white stripe?
Nope. Only electrical stuff was the fuse tap for the water pump and the two wires for the SCer.

Quote:
Originally Posted by Silver2SSRS6spd View Post
If I remember correctly, those two wires relocate the intake temp sensor location to the SC intercooler. I can look them up if you need me to.


Quote:
Originally Posted by tkrupinski View Post
Might want to double check and see if the wires were spliced on the correct end.Can not remember what side of the plug you splice into.
I got em' right.

Quote:
Originally Posted by Russell James View Post
The blue and tan wires in the harness to the MAF should now be going to the SC IAT sensor. The blue and tan wires coming out of the MAF should no longer be used/connected.

After snipping the wires you splice into the harness side, not the sensor/connector side. The ECM is now reading the S/C IAT instead of the MAF's built in IAT.


Quote:
Originally Posted by GSUNCSU View Post
5..., 4...., Huummm Do I cut the red wire or the green wire, 3..., 2.....,


Quote:
Originally Posted by GTAHVIT View Post
I spoke with the tuner today, he told us to get the ZR1 MAP sensor. that will help dial in the tune.

$30 part.. should be good to go this weekend.
Then I can tell people I built my car using some ZR1 parts.

Quote:
Originally Posted by ibznu2010 View Post
There is one here in Ga. About 100 miles away from you inTifton. Has the Dyno to. They say he is real good.
Gotta road trip anyway. I already konw the type of work this shop does. But thank you. Appreciate the thought. I can't believe what a back wood behind the times place I live in here in Mobile.

Hell, it took a while to find a place who does wheels.

Quote:
Originally Posted by zebra View Post
... you should come out & pull your car in the caravan!!
That would be hillarious.

I will either be leaving out on Friday night or Saturday morning.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 12:08 AM   #852
Milk 1027
Camaro➎ moderator
 
Milk 1027's Avatar
 
Drives: '13 BLK 1LE
Join Date: Aug 2008
Location: AZ
Posts: 13,569
This build is going at half the pace of Speedster's and 1/3 the power............

just saying, speed it up, or throw some twins in with the SC
__________________
Milk 1027 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 12:45 AM   #853
zebra
just can't seem to leave
 
zebra's Avatar
 
Drives: your mom wild!!
Join Date: Oct 2008
Location: hot & windy
Posts: 10,601
Quote:
Originally Posted by PQ View Post
...I will either be leaving out on Friday night or Saturday morning.
nice! the cruise is sat morning & i bet you'll be around these parts about that time

Quote:
Originally Posted by Milk 1027 View Post
This build is going at half the pace of Speedster's and 1/3 the power............

just saying, speed it up, or throw some twins in with the SC
umm... how fast is your car
__________________
zebra is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 01:35 AM   #854
Milk 1027
Camaro➎ moderator
 
Milk 1027's Avatar
 
Drives: '13 BLK 1LE
Join Date: Aug 2008
Location: AZ
Posts: 13,569
Quote:
Originally Posted by zebra View Post
umm... how fast is your car
Faster than yours.
j/k........ I don't know....... Is it?......
__________________
Milk 1027 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to get engine cover modified after a Maggie install? 1meanss Cosmetics and Lighting Modification Discussions 5 03-05-2011 10:00 PM
Another Maggie install .... Luvpilot Forced Induction - V8 9 06-20-2010 10:00 PM
maggie install, hose routing suggestions please n2oSS Forced Induction - V8 6 05-31-2010 04:59 PM
DIY : Install catback on 2010 Camaro SS Nine Ball Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 3 08-09-2009 05:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.