Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Jason 98 TA
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)


Reply
 
Thread Tools
Old 08-02-2015, 03:09 PM   #1
markmass
TRI-COUNTY CAMAROS
 
markmass's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Oct 2009
Join Date: Oct 2009
Location: Coral Springs Florida
Posts: 452
Need a bit of help folks - P0716 code

Coming up to 6 years i've owned her now......
I have searched around and found one thread, not quite helped though. Anyway - little over 36k miles and has had the mods you see in sig. The very occasional 'spirited' driving, never seen a track. - i am getting close to 50! (going on 21)
Other day sitting at lights and it lurched a little. engine light on and seemed to be stuck - i guess in 3rd gear from the info i have read. the 'D' and 'S' were flashing. Made it home no real problem. The odd thing was, the compass was 180 degs out! heading south and it showed north -- weird coincidence?
I have had the BM tranny cooler from day one - it was a little above normal when I got back - a shade over 180.
From what i gather it is the input speed sensor - i can't find much out there, or even where to get one from - if that is the problem
I have cleared the code and driven a few miles, has not returned.
Any advice much appreciated....

Cheers
__________________
GET-TORQ custom CAM 223/243 LSA113, Full LS3 conversion, 3200 stall Multi-Disk TC from Circle-D, B&M Supercooler to cool that tranny down....1 7/8" Kooks Headers and High flowCats. MACH XL Catbacks. Eibach springs, R2C Performance CAI, powdercoated calipers, Footwell lighting in tune with dome lights, tints, ABL Lighting, ACS T3 ports and ACS Eagle T3 triple LED lighting kit. Heritage grill, Hex vents, ZL1 rockers, ZL1 Diffuser, Quad tips...the list keeps getting longer - whats next??


markmass is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 10:32 AM   #2
CWI
Helping Build America
 
CWI's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS,LS3 2013 Duramax 3500HD
Join Date: Aug 2008
Location: Freeport LPG Export
Posts: 3,836
I would say if the code comes back try to find out what resistance should be at the sensor and break out the multi tester to see what you got. May just need a sensor.
__________________
Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "Holy shit, what a ride!"
CWI is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 07:15 PM   #3
markmass
TRI-COUNTY CAMAROS
 
markmass's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Oct 2009
Join Date: Oct 2009
Location: Coral Springs Florida
Posts: 452
Will do that -- i looked up the sensor, found one on Amazon - its actually 2 sensors on same harness - input and output, only $25.
I just bought a code reader and will have that in the car in case it happens again at least I can get my transmission back and just replace the sensors
__________________
GET-TORQ custom CAM 223/243 LSA113, Full LS3 conversion, 3200 stall Multi-Disk TC from Circle-D, B&M Supercooler to cool that tranny down....1 7/8" Kooks Headers and High flowCats. MACH XL Catbacks. Eibach springs, R2C Performance CAI, powdercoated calipers, Footwell lighting in tune with dome lights, tints, ABL Lighting, ACS T3 ports and ACS Eagle T3 triple LED lighting kit. Heritage grill, Hex vents, ZL1 rockers, ZL1 Diffuser, Quad tips...the list keeps getting longer - whats next??


markmass is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2015, 01:06 PM   #4
Olli
 
Olli's Avatar
 
Drives: 2010 SS/L99 Supercharged
Join Date: Nov 2014
Location: Germany
Posts: 1
@markmass , do you have a part number or something like a link for the sensors? I have the same problem... Thx!
Olli is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2015, 12:53 PM   #5
jc615
Account Suspended
 
jc615's Avatar
 
Drives: Camaro and Sierra
Join Date: Jul 2012
Location: Virginia
Posts: 796
Any updates? Just threw codes p0700 and p0716 last night. Trans was already starting to slip so now time to take it in
jc615 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2015, 01:18 PM   #6
markmass
TRI-COUNTY CAMAROS
 
markmass's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Oct 2009
Join Date: Oct 2009
Location: Coral Springs Florida
Posts: 452
Quote:
Originally Posted by jc615 View Post
Any updates? Just threw codes p0700 and p0716 last night. Trans was already starting to slip so now time to take it in
Only update is it hasn't happened since clearing the code. I've probably put on a couple of thousand miles since then - ignorance is bliss.
Keep updates on the slipping tranny - sometimes i think mine does, then i go for weeks without a hiccup - maybe just being negative!
__________________
GET-TORQ custom CAM 223/243 LSA113, Full LS3 conversion, 3200 stall Multi-Disk TC from Circle-D, B&M Supercooler to cool that tranny down....1 7/8" Kooks Headers and High flowCats. MACH XL Catbacks. Eibach springs, R2C Performance CAI, powdercoated calipers, Footwell lighting in tune with dome lights, tints, ABL Lighting, ACS T3 ports and ACS Eagle T3 triple LED lighting kit. Heritage grill, Hex vents, ZL1 rockers, ZL1 Diffuser, Quad tips...the list keeps getting longer - whats next??


markmass is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 06:42 PM   #7
Ragnar
Destroyed by flooding
 
Ragnar's Avatar
 
Drives: Wife's car
Join Date: Mar 2014
Location: Louisiana
Posts: 4,676
Quote:
Originally Posted by jc615 View Post
Any updates? Just threw codes p0700 and p0716 last night. Trans was already starting to slip so now time to take it in

700 code is Trans Control Sys Malfunction and 716 is Input/Turbine Speed Sensor A CKT Range/Perf
__________________
Ragnar is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 08:48 PM   #8
jc615
Account Suspended
 
jc615's Avatar
 
Drives: Camaro and Sierra
Join Date: Jul 2012
Location: Virginia
Posts: 796
Quote:
Originally Posted by Ragnar View Post
700 code is Trans Control Sys Malfunction and 716 is Input/Turbine Speed Sensor A CKT Range/Perf
Thanks for help. I hooked up hptuners and got the codes but just my luck, computer wouldn't work at the track. Would have been nice to be logging when it happened.
jc615 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2018, 11:16 PM   #9
John_C
LSx FTW!!!
 
John_C's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RS
Join Date: Jan 2017
Location: TN
Posts: 444
Ever get this fixed?

It just happened to me, but it stuck in 2nd gear.
__________________
2010 Cyber Gray Camaro 2SS RS A6
Circle D Specialties 3200-3400 Conveter
Cold Air Inductions CAI
JRE CAI Scoop + RotoFab Washer Bottle Relocation Kit
Kooks Jet Hot Ceramic Coated Signature Series 1-3/4 to 1-7/8 Stepped Headers
Kooks full true 3in exhaust
Trick Flow GenX 255's with Polished PAC .660's and Ti-retainers
Texas Speed VVT 3.2 cam kit w/DoD Delete
Texas Speed 1.72:1 Roller Rocker Arm Set
AEM X-Series OBDII Widebands
Fuel Injector Clinic ID850 Injectors
GM ZL1 High Output Fuel Pump
DSX Tuning Flex Fuel Kit + E85
NGK Iridium IX spark plugs
HP Tuners VCM Suite
John_C is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.