Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Member Car Journals


Reply
 
Thread Tools
Old 07-27-2017, 01:26 PM   #1345
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,620
Mine doesn't show anything for EGR. That's a weird one.

__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 04:08 PM   #1346
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
I have VVT and auto, that is why it's there. GM uses EGR system for VVT, but with the new cam, it's not needed at all as nothing is reported. To fix that, I had Ryan use EFI Live...

The screenshot you see from EFI Live is my existing tune...

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 04:33 PM   #1347
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,620
Hmm. Ok, I gotcha Sarah's car is VVT. A quick readiness test just shows incomplete on hers. I guess that is the same as "not ready" ?? Her stock tune file has all EGR DTC's set to no error reported. From what I've read it's built into the grind of the vvt cam itself and no physical valve. Just trying to wrap my head around it. Lol

__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs

Last edited by ABADZL1; 07-27-2017 at 04:51 PM.
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 05:11 PM   #1348
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
Incomplete is not ready. In Texas, 2 not ready means fail. She is in the same boat as me if you can only have one not ready. So no egr system with new cam. Set it to not supported, problem solved... I have EFI Live coming so I can resolve the no EGR present by setting it to Not Supported... LS3 and LSA don't have that ;o)

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 05:34 PM   #1349
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
Here is my 93 tune that was correct (before the updated blower from Jokerz, ID850s, and Corn):



Notice {C1110} EGR System Monitor? It's set to 'Not Supported', which is the correct setting....

That is what I need for this tune -- and EFILive can do that for me...

Not sure how it was set to enabled, as you can see, it was off...

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 05:39 PM   #1350
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,620
Well dang it. We don't have emissions testing here. So, I've never had reason to be concerned about that. I would like for hptuners to resolve that tho. Maybe I'll send in a request.
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 05:56 PM   #1351
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,620
this is an interesting read.....Maybe try it?

http://highperformancejunkies.com/tu...sensor-tuning/

https://www.hptuners.com/forum/showt...Emissions-Test
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 06:29 PM   #1352
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
The tune already had the DTC's off -- still shows Incomplete (Not Ready). The final piece was the Not Supported...

I read both, and I think the first link may make sense -- its different from the second it appears...

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 06:39 PM   #1353
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,620
I was just trying to read up how everybody else deals with that issue.
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 06:59 PM   #1354
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
Same here -- trying to find it in HP Tuners -- looks like they don't support that, wonder why?

Seems like a TON of folks want to handle this the correct way...

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 07:04 PM   #1355
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
FYI, here are the DTC Settings on the 'correct' working tune:



And MIL Settings



Probably should set to NO MIL the 2 that have MIL and not reported.

Those are all off in EFI Live...

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 10:30 PM   #1356
QUICRNU

 
QUICRNU's Avatar
 
Drives: 2010 ABM SS/RS A6
Join Date: Feb 2015
Location: Richmond, VA
Posts: 1,114
Don has tuning software now!!! This is going to be fun!

__________________
2010 ABM A6 w/Mojave seats!

Best : 9.926 ET @ 137.67mph with a 1.401 60 ft

Current: Apex focused.

Build Thread - http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=481043
QUICRNU is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2017, 11:10 PM   #1357
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
Yep! HP and EFI Live, I'm dangerous now ;o)

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2017, 05:14 PM   #1358
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 GPI LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 7,499
FlowTie!

I looked at all the various ways folks did a flowtie for the 10-13 grill (SS). I finally decided to do one, but a bit differently.

First, got a bowtie for the 11. Using a dremel, open up the bowtie, then using gutter guard, created a screen. I then 'cut out' a section of the grill so I could have an air dam straight to the oil coolers:





Using a water based silicone (like we did for the hex vents), glued it onto the flats I had for the bowtie (on the flowtie, I used a black sharpe to 'hide' the lighter color plastic -- you can't tell!):



Let it dry, took it for a spin! Worked great and now, I have a great directed airflow to the oil coolers:







I tried the bowtie delete, but didn't like the looks and, it still blocked air...

It hit 101° and on the highway, my temps were:

Max temps (some got lower later):

IAT2 : 120°
Trans: 163°
Oil: 224°
Coolant: 194°

that is not bad! In traffic (@ a light) coolant never got over 204° -- that's in 101° temps!


Now, the wifey is gettin' a spankin' -- complete sacrilege:




Mustang bookends around my Camaro books! Not cool mama ;o)

On another note, my RPM belts FINALLY came it! I'll be puttin' that bad boy on next!



Tomorrow, the final air box setup!

-Don
__________________
747 RWHP 794 RWTQ
"Horsepower sells cars, torque wins races." - Enzo Ferrari
See My Build: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=385577

Last edited by hammdo; 08-03-2017 at 07:50 PM.
hammdo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.