Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 03-10-2013, 08:37 AM   #1
charlie46
 
Drives: 2013 camaro 1le
Join Date: Sep 2012
Location: staten island
Posts: 434
My 1le refused to go into gear last night

After letting the car sit in my garage for a week , it refused to go into any gear! I also let it warm up for 60 sec before attempting to put in gear. Then i shut the car off to restart it and it went into gear. Has anyone expeirienced this problem? And the car only has 140 miles, also in neutral it has a low wineing sound is this car a lemon? And the clunking noise when switching gears is killing me . I am very disappointed that a new car car get locked out of its gears!

Last edited by charlie46; 03-14-2013 at 01:30 PM.
charlie46 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 11:43 AM   #2
NYblack1le
 
Drives: 2013 2SS RS 1le
Join Date: Dec 2012
Location: NY
Posts: 78
There is nothing wrong with you're car. you need to do a bit or research before you start making threads like this.
NYblack1le is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:14 PM   #3
dcoates18481
 
dcoates18481's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO RALLY YELLOW SS/RS/M6
Join Date: Aug 2012
Location: Aransas Pass Texas
Posts: 569
TROLL!!!
__________________
I LIKE TO GO FAST!

Lethal Racing Night Fury Cam Kit, Melling oil pump, C5R Timing Chain, Dyno Tuned by Shawn@Lethal Racing, Vararam Tuned intake, Vararam Power Wedge, LSR Tri Ax Short throw Shifter, VMAX Ported T/B, TSP 2" L/T Headers, TSP Cat delete, Borla axle back exhaust, Innovate A/F monitor, 471.7 HP/438.8 TQ
dcoates18481 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:23 PM   #4
JJKJ
 
JJKJ's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS 1LE
Join Date: May 2011
Location: Marion, Ia
Posts: 237
Relax and approach this issue rationally rather than starting multiple threads and making yourself look silly.

You have a warranty issue; attempt repairs through the proper channels and if that doesn't work, then you have a right to complain.
__________________
John
13 VR 2SS/RS 1LE (sold)
01 Z28 M6 HT
JJKJ is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:24 PM   #5
Bad@ssCamaro
BeckyD Rocks :-)
 
Bad@ssCamaro's Avatar
 
Drives: 2015 1SS/1LE
Join Date: Sep 2009
Location: Western MA
Posts: 5,790
Maybe the car is pissed at you for not driving it for a whole week.
__________________
2015 CRT 1SS/1LE RS/Recaro's/NPP/Nav/Rear vision pkg./BA speaker upgrade.
ARH 1 7/8 headers, CAI, BMR 1.25 drop springs, JPSS Billet Bushings, Peddars Cradle Bushings...421 whp...so far.

Bad@ssCamaro is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:34 PM   #6
el ess A
formerly "el ess X"
 
el ess A's Avatar
 
Drives: 2010 & 2013 Camaros
Join Date: Apr 2010
Location: Aiken, SC
Posts: 4,323
Push down on the clutch pedal?
__________________
2010/2013 Camaro

http://www.camaro5.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=26108&dateline=142898  4774
el ess A is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:03 PM   #7
2cnd chance
Too Many Great Choices
 
2cnd chance's Avatar
 
Drives: Grand Sport/Z07
Join Date: Jun 2009
Location: A Mountain Road
Posts: 7,303
Sorry, I don't hear a problem other than operator error. Are you new to manuals? Did you try double clutching? I personally prefer a transmission that has a mechanical feel.
2cnd chance is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:26 PM   #8
charlie46
 
Drives: 2013 camaro 1le
Join Date: Sep 2012
Location: staten island
Posts: 434
Quote:
Originally Posted by 2cnd chance View Post
Sorry, I don't hear a problem other than operator error. Are you new to manuals? Did you try double clutching? I personally prefer a transmission that has a mechanical feel.
I have been driving manuals for 30 yrs.
charlie46 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:29 PM   #9
charlie46
 
Drives: 2013 camaro 1le
Join Date: Sep 2012
Location: staten island
Posts: 434
Quote:
Originally Posted by JJKJ View Post
Relax and approach this issue rationally rather than starting multiple threads and making yourself look silly.

You have a warranty issue; attempt repairs through the proper channels and if that doesn't work, then you have a right to complain.
Im pissed off worked my balls off to pay for this car ! At 140 miles I should not have problems like this !
charlie46 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:30 PM   #10
fielderLS3


 
fielderLS3's Avatar
 
Drives: 2016 Mazda6, 2011 Mustang 5.0
Join Date: Mar 2010
Location: Portage, Wisconsin
Posts: 3,981
Sounds like a clutch problem. Have you checked the fluid reservoir?
__________________
"Proven V-8 power with better efficiency than a turbo V-6"

"The car is the closest thing we will ever create to something that is alive."eds.
fielderLS3 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:41 PM   #11
JJKJ
 
JJKJ's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS 1LE
Join Date: May 2011
Location: Marion, Ia
Posts: 237
Quote:
Originally Posted by charlie46 View Post
Im pissed off worked my balls off to pay for this car ! At 140 miles I should not have problems like this !
Yes, I can understand that. I'd be unhappy too. What I wouldn't do is go on a public forum and start telling people not to buy a 1LE or American cars. I'd go on the forum, research the problem, see if there's a common solution and resolve the issue. If you over-react like this to every issue you have in life, I foresee a short unhappy future.

You have a warranty. I'm giving you the benefit of the doubt that you know how to drive a manual transmission and you actually have a problem.

Good luck with your plan. I'm doubtful you'll find complete satisfaction with any manufacturer. All of them have problems and failures. That is why almost every car manufacturer out there offers a warranty. If cars didn't have unforeseen, premature failures, there'd be no reason to offer a warranty.
__________________
John
13 VR 2SS/RS 1LE (sold)
01 Z28 M6 HT
JJKJ is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 02:54 PM   #12
RoadieWingZ
 
RoadieWingZ's Avatar
 
Drives: 2013 Black Camaro 1LS
Join Date: Dec 2012
Location: Austin, Tx
Posts: 409
Quote:
Originally Posted by charlie46 View Post
..... . I am very disappointed with this car and would never buy an American car again !
Really??? Or are you just ranting??? That's kinda extreme and you probably should've never bought the car in the first place if the first reaction is to respond like that. Nobody likes to have a problem with a brand new vehicle, so being pissed is expected, but swearing off American autos on the issue is a bit much...
__________________


2013 Camaro LS
RoadieWingZ is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 05:55 PM   #13
cornerspeed92


 
cornerspeed92's Avatar
 
Drives: 2013 1SS 1LE
Join Date: Jul 2012
Location: Colorado
Posts: 4,167
Uh oh, i haven't driven mine in 9 days since i got home from Laguna,,hope she's not too pissed
cornerspeed92 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 08:06 PM   #14
mhoskins76
HTWEELZ
 
mhoskins76's Avatar
 
Drives: 2013 2SS Hot Wheels Edition
Join Date: Jan 2013
Location: Fort McMurray, Alberta
Posts: 1,018
Quote:
Originally Posted by charlie46 View Post
After letting the car sit in my garage for a week , it refused to go into any gear! I also let it warm up for 60 sec before attempting to put in gear. Then i shut the car off to restart it and it went into gear. Has anyone expeirienced this problem? And the car only has 140 miles, also in neutral it has a low wineing sound is this car a lemon? And the clunking noise when switching gears is killing me . I am very disappointed with this car and would never buy an American car again !
Ok. Time to relax bud. If you are that concerned take it to the dealer first thing in the morning and them look at it. That is what your new car warranty is for.

And just like others have said, coming on here and telling people not to buy a 1LE and going on about with 140 miles you will never buy an American car again will not help you get the answers that you are looking for.
__________________
2013 2SS Hot Wheels Edition 727 of 1524
w/ Dual Mode Performance Exhaust, Nav, and
Performance Shifter.
DELIVERED APRIL 22nd, 2013 and enjoying every minute since!

Mods:
Cold Air Inductions CAI, CNC Ported Throttle Body, Elite Engineering Oil Catch Can, Smoked Spyder LED Tail Lights, 12" JBL Sub, JBL Amp, Stealth Sub Box, American Racing LT headers and hi-flo cats, Tuned by Davenport, Custom painted interior pieces, Custom painted hood liner and trunk liner, Niche Targa M-130 wheels, LED side markers
mhoskins76 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.