Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 07-26-2009, 07:11 PM   #1
blaSSt
 
blaSSt's Avatar
 
Drives: 98 SS, 15 COPO, 09 ZR1
Join Date: Apr 2008
Location: Texas
Posts: 442
Which IPODS work?

I have a pretty new 120 GB IPOD, Dec 2008. It is plugged into the USB port (2SS), but I can't get the radio to recognize it's there. Not sure what I am doing wrong or if it's the IPOD.

Do I also have to connect the IPOD through the Aux jack?

Does it matter if the songs are MP4?

Any help would be greatly appreciated!
__________________
On the internet - Anything is possible, especially when you don't know what you are talking about.
blaSSt is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 07:18 PM   #2
bluch
OH CANADA!
 
bluch's Avatar
 
Drives: 2011 RAM 1500 LARAMIE
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, CAN
Posts: 3,930
you don't have to plug the IPOD into both. You should be able to connect through the USB port. Once you plug the IPOD in the radio should automatically recognize and switch to USB. I'm not what is wrong with your connection. Maybe try a buddy's IPOD that is a different kind and see if it works. Then you would at least know if it is your IPOD or your Camaro's USB connection. My IPOD nano that I bought at least 3 years ago is working great through the USB connection.
__________________

Had to trade in the Camaro for a truck :(, but hopefully I can join the Camaro family again one day
bluch is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 09:28 PM   #3
UCF w00t
Geek
 
UCF w00t's Avatar
 
Drives: IOM 2010 Camaro 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: Orlando
Posts: 4,452
See this thread
UCF w00t is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 09:43 PM   #4
Sir Nuke
Master of All Things
 
Sir Nuke's Avatar
 
Drives: '19 Corvette Stingray
Join Date: Jul 2009
Location: Southeast of Houston, Texas
Posts: 18,364
according to the owners manual, the radio only recoginizes MP3 and WMA, so that might be you problem.
__________________
Sir Nuke is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 11:21 PM   #5
UCF w00t
Geek
 
UCF w00t's Avatar
 
Drives: IOM 2010 Camaro 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: Orlando
Posts: 4,452
Quote:
Originally Posted by Sir Nuke View Post
according to the owners manual, the radio only recoginizes MP3 and WMA, so that might be you problem.
That's true for USB flash drives, not iPods. It will play anything (music) the iPod plays.
UCF w00t is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 07:03 AM   #6
blaSSt
 
blaSSt's Avatar
 
Drives: 98 SS, 15 COPO, 09 ZR1
Join Date: Apr 2008
Location: Texas
Posts: 442
Quote:
Originally Posted by UCF w00t View Post
Thanks for the link! Mine is supported.

Figured it out this morning.

I was using a charger cord. It has the IPOD connection on one end and USB on the other that normally plugs into either a wall outlet or cig lighter unit. Evidently it does not have all the wires for transmitting the digital signal, just the power. Switched to the normal connect cord and it works!

Thanks everyone, the power of help for this site is awesome!
blaSSt is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 12:37 AM   #7
Camaro400
 
Camaro400's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Auto
Join Date: Jul 2009
Location: California
Posts: 72
Has anybody had any trouble with the car not connecting to the iPod after the car has been shut off for a while? My Camaro doesn't connect to the iPod once the car has been off for a while and the iPod goes to sleep. When I start the car up again, I have to manually turn the iPod back on so the car can recognize it. I took the car to chevy and they have had it for 2 days trying to find out what is wrong.
Camaro400 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 12:40 AM   #8
Amok
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS CGM
Join Date: May 2009
Location: Birmingham, AL
Posts: 133
I haven't seen that yet. If I do notice it in the morning I'll pass it on.
__________________
2SS RS CGM Automatic 6 Speed Trans /w TAPshift



Amok is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 05:32 AM   #9
2SSJIM

 
2SSJIM's Avatar
 
Drives: 2012 CRT ZL1 #1400
Join Date: Apr 2009
Location: AZ.
Posts: 941
The IPOD part of my IPHONE works great on it. Car picks it up every time and starts off on the song I was listening to once I start the car up again!
2SSJIM is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 06:58 AM   #10
codeman71
GM Employee
 
codeman71's Avatar
 
Drives: 2006 Pontiac G6
Join Date: Mar 2009
Location: Shelby Township, MI
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by Camaro400 View Post
Has anybody had any trouble with the car not connecting to the iPod after the car has been shut off for a while? My Camaro doesn't connect to the iPod once the car has been off for a while and the iPod goes to sleep. When I start the car up again, I have to manually turn the iPod back on so the car can recognize it. I took the car to chevy and they have had it for 2 days trying to find out what is wrong.
That sounds like the same lockup issue that other people have reported. Check out my thread here for some more info on getting your PDIM (the module that handles the USB functionality) updated. If your car's still at the dealer have them download the update.
__________________
I work for GM and I designed the interface for the Camaro USB and Bluetooth audio streaming interface. Feel free to ask me any questions you have about how the USB or Bluetooth works!

Check out my videos on YouTube here. Let me know if you'd like to see any other type of video.
codeman71 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 08:36 AM   #11
Amok
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS CGM
Join Date: May 2009
Location: Birmingham, AL
Posts: 133
Yeah, my touch is working like a charm.
__________________
2SS RS CGM Automatic 6 Speed Trans /w TAPshift



Amok is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 03:19 PM   #12
Camaro400
 
Camaro400's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Auto
Join Date: Jul 2009
Location: California
Posts: 72
I just got back and it still has the same problem. I told them about the PDIM issue and they didn't listen. I think I am going to take it to a different dealer, or borrow another buddies iPod to check to see if I need to buy another one.
Camaro400 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 03:28 PM   #13
codeman71
GM Employee
 
codeman71's Avatar
 
Drives: 2006 Pontiac G6
Join Date: Mar 2009
Location: Shelby Township, MI
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by Camaro400 View Post
I just got back and it still has the same problem. I told them about the PDIM issue and they didn't listen. I think I am going to take it to a different dealer, or borrow another buddies iPod to check to see if I need to buy another one.
So it sounds like your PDIM didn't get updated at all. You can check the software version by holding down the menu button while you're on the iPod or USB menu. The version that shipped from the factory was CC. Some dealers have been able to download and install version CD with the info that's on that other thread. You might want to try checking with another dealer if you're able to. I'm sorry you're having such a hard time getting your issue resolved.
__________________
I work for GM and I designed the interface for the Camaro USB and Bluetooth audio streaming interface. Feel free to ask me any questions you have about how the USB or Bluetooth works!

Check out my videos on YouTube here. Let me know if you'd like to see any other type of video.
codeman71 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2009, 04:45 PM   #14
Camaro400
 
Camaro400's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Auto
Join Date: Jul 2009
Location: California
Posts: 72
I checked and it said CC and CD. CC is on top and CD is on the bottom.
Camaro400 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parking at Work beside the Competitor!! RickRay Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 56 05-25-2009 08:14 PM
Delivery date in work bench? aberg Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 18 05-17-2009 09:33 AM
FAT32 40GB Portable HD Didn't Work Embalmer Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 26 05-07-2009 12:09 AM
More fun at work Superman09 Off-topic Discussions 11 02-23-2009 11:05 PM
work outs on Demand Iroczlover Off-topic Discussions 0 02-21-2009 12:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.