Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
River City Camaro Customs
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-20-2012, 04:10 AM   #1
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Rear end clicking noise 'Thrust Washer' TSB.... DIY video.

Ok. there have been a number of people with the clicking noise the 'TINK' coming from the rear wheels. In this video you can here the noise for comparison and see the fix.

My noise is completely gone.

I started a thread introducing my problem and ended up getting linked with the thread that TAG UR IT wound up finding for a dealer fix.

TSB# 09-04-95-001B
Washer: 20825083
Nut: 13217120

The TSB is documented but many of us are modified and have no warranty.

Easy fix for the DIYer.

Special thanks to Maureen and the folks at Rogers Chevrolet for getting me the parts so quickly. They really do come through quickly for me every time.

The video is kinda long and has a lot of stuff for the total newbs but gives a perfectly accurate showing of what exactly the procedure is and does.

EDIT: The TSB says to tighten the axle nut to 199 ft lbs. In my vid I tightened to 159 per advise from a third party. I'd go with 199 to be safe.

__________________

Last edited by PQ; 06-08-2012 at 12:54 PM.
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 04:39 AM   #2
mlee
H-Town Camaro Club
 
mlee's Avatar
 
Drives: Number Twenty-Three
Join Date: Oct 2008
Location: Conroe, TX
Posts: 24,922
Great DIY Video for anyone affected by this noise...

I especially liked the torque Aghhhhhh specifications...
__________________
.
mlee is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 11:56 AM   #3
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by mlee View Post
Great DIY Video for anyone affected by this noise...

I especially liked the torque Aghhhhhh specifications...
Bout Nine and a half pounds if it's just a little one. LOL
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 12:00 PM   #4
ShnOmac


 
ShnOmac's Avatar
 
Drives: 2006 Silverado SS, 2009 G8 GT
Join Date: Aug 2008
Location: PNW
Posts: 13,408
"Leave it to me.... gotta break something.... damn it".


LMAO


Great write up PQ!
ShnOmac is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 12:00 PM   #5
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by ShnOmac View Post
"Leave it to me.... gotta break something.... damn it".


LMAO


Great write up PQ!


Oh, and looked on line and the sensor is only 17.00
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 04:55 PM   #6
Scott@Bjorn3D


 
Scott@Bjorn3D's Avatar
 
Drives: Kami, 2013 2SS LS3 Luvin
Join Date: Oct 2008
Location: Eufaula, Alabama
Posts: 6,165
Send a message via MSN to Scott@Bjorn3D
I was really saddened to watch that movie. WHERE THE HELL WAS THE BLOOD SQUIRTING?? Your worked on your car and no blood? Boring
__________________
2013 2SS, GM Strut Tower Brace, CAI Intake Black, VMAX TB, Elite Catch Can, Hotchkis Chassis Brace, Hurst Shifter, 3.91 1LE Complete Rear End, NPP, 1LE Track Pack,Factory Reproductions Style 41 ZL1 Fitment Wheels 10" on all 4 corners
Scott@Bjorn3D is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 01:24 AM   #7
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
No blood this time. I finally learned it's better to break car parts than bones.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 03:27 PM   #8
rydahog

 
rydahog's Avatar
 
Drives: 2012 SS 45th..Auto
Join Date: Jul 2010
Location: riverview fl.
Posts: 2,006
I went to dlr with this clicking noise when i sit at stop, as some have discribed, and he tells me, oh no thats not the problem, yours is a STATIC sound because your not moving, and there is NO TSB on this that describes what your telling me..? my tsb report says its from hard acceleration.
but i made an appointment anyways..will update when i get back from dlr wednesday.
rydahog is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 03:42 PM   #9
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by rydahog View Post
I went to dlr with this clicking noise when i sit at stop, as some have discribed, and he tells me, oh no thats not the problem, yours is a STATIC sound because your not moving, and there is NO TSB on this that describes what your telling me..? my tsb report says its from hard acceleration.
but i made an appointment anyways..will update when i get back from dlr wednesday.
Same axles?
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 09:07 PM   #10
Mr_Draco


 
Mr_Draco's Avatar
 
Drives: 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: Western North Carolina
Posts: 6,356
"Believe it or not I'm actually pretty safe. Just keep me away from spinning wheels."

Mr_Draco is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 09:09 PM   #11
Mr_Draco


 
Mr_Draco's Avatar
 
Drives: 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: Western North Carolina
Posts: 6,356
Oh and a quick question, why are you using red loctite, why not blue? Red requires you to use a torch if you ever need to remove them again.
Mr_Draco is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 11:17 PM   #12
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by Mr_Draco View Post
Oh and a quick question, why are you using red loctite, why not blue? Red requires you to use a torch if you ever need to remove them again.
Never had a problem before.

Considering they are in the hub I can just run some hot laps and then come back and they should be pretty hot.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 01:12 PM   #13
SS4PK
 
SS4PK's Avatar
 
Drives: 2010SS
Join Date: Apr 2009
Location: VA
Posts: 529
great glad that was it.
__________________

Her Hot Rod.
SS4PK is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 02:59 PM   #14
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Heck, I'm still at a loss to how the hell that can even make noise.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 05:31 PM   #15
SS4PK
 
SS4PK's Avatar
 
Drives: 2010SS
Join Date: Apr 2009
Location: VA
Posts: 529
Just had time to watch the video, nice job, the added humor was a good touch. I don't know either but I'm glad my "tink" is gone.
__________________

Her Hot Rod.
SS4PK is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 06:34 PM   #16
Mr_Draco


 
Mr_Draco's Avatar
 
Drives: 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: Western North Carolina
Posts: 6,356
Is this something we all need to be worried about or is it just the '10s? I went some threads and all the ones I've found of people having it have a '10.
Mr_Draco is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 06:38 PM   #17
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by Mr_Draco View Post
Is this something we all need to be worried about or is it just the '10s? I went some threads and all the ones I've found of people having it have a '10.
The TSB goes to VIN number 94,726. They were left out on the assembly line.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 06:38 PM   #18
SleepWarz
Banned
 
Drives: 1991 New Yorker, 69 Tbird, ABM2SSRS
Join Date: May 2009
Location: BC Canada
Posts: 2,259
Both manual and autos affected?
SleepWarz is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 07:07 PM   #19
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by SleepWarz View Post
Both manual and autos affected?
Yes.

Manuals will here it on acceleration in reverse or forward gear.

It manifests it's self so repeatably in the auto because load can be put on it without moving the car.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 07:15 PM   #20
SleepWarz
Banned
 
Drives: 1991 New Yorker, 69 Tbird, ABM2SSRS
Join Date: May 2009
Location: BC Canada
Posts: 2,259
Very interesting, thanks for the info and the vid PQ.
SleepWarz is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 09:47 PM   #21
SS4PK
 
SS4PK's Avatar
 
Drives: 2010SS
Join Date: Apr 2009
Location: VA
Posts: 529
yes the manual acts different. When I would pull out - first under power- it would "tink" then it started to "tink" when you let off the gas.
__________________

Her Hot Rod.
SS4PK is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 09:51 PM   #22
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Yup. Weight and load transfer would do it.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 09:52 PM   #23
BeckyD@RodgersChevrolet




 
BeckyD@RodgersChevrolet's Avatar
 
Drives: SS/RS 6spd,Pace Car,ZL1,1LE,C7/Z51
Join Date: Jun 2009
Location: Woodhaven, Mich
Posts: 29,491

Great Video Randy!


Becky
__________________
Don't forget, I honor ALL DISCOUNTS THAT APPLY!
BeckyD@RodgersChevrolet
Woodhaven, Mi ..only 20 min from Detroit Metro Airport!
734-479-7117 ...
BeckyD@RodgersChevrolet.com
Available Camaro Inventory///Body Color XM Antenna
My Summit White SS///My Pace Car
BeckyD@RodgersChevrolet is online now   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 12:05 AM   #24
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: Blown beast.
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,916
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by BeckyD@RodgersChevrolet View Post

Great Video Randy!


Becky
Thank you.

And now I'll need to call Maureen again.

Broken sensor.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 10:29 PM   #25
1998 Brickyard
 
1998 Brickyard's Avatar
 
Drives: 2010 RS & 1998 Brickyard SS
Join Date: May 2009
Location: Concord, NH
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by SleepWarz View Post
Both manual and autos affected?
My auto V-6 was fixed at dealer vin 10149
They replaced the axle on one side, called me and wanted to keep the car an extra day because it was still clicking and wanted to replace the other side. 1 week after I got it back, still clicking. I brought it back to the dealer and they found the TSB for the washer and now the clicking is gone.
__________________
1LT/RS, Rally Yellow, Black Interior, Auto, Convenience Pkg, Black Rally Stripes.
1100 2/26/09
2000 3/26/09
3000 3/26/09
3100 4/30/09
3300 4/30/09
3400 5/7/09
3800 5/14/09 - 2G1FB1EV3A9110149
4200 5/23/09
4800 6/2/09 Almost here...
5000 6/3/09
6000 6/4/09
1998 Brickyard is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.