Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Lethal Racing
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-02-2010, 01:07 PM   #1
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
What A night...engine codes and all those problems.

Well yesterday night i went to my girlfriends house and what ever we are chilling and then we decided to go to a party. We get in the camaro and start her up....started up HORRIBLE low idle sounding horrible. and the DIC shoots a message. ENGINE POWER REDUCED! or something like that. im like WTH?!?!?! so i turn it off and wait like 3 seconds. and restart it.. then it started up normally. but i had a check engine light. so i was like...call onstar ASAP. they pick up and i told them what happen and they run a diagnostic on my car...i waited and they come with..my powertrain or throttle body has a problem. im like great...i decided to keep driving and i do so. nothing happen the whole night from there. just the engine light went away. so whatever. oh i forgot. i got kicked out of second a couple of time. like shifting from 1st to second. and well today i went to the dealer to get it check out...they connect it to see the codes...well come to come...

i have a problem with the throttle body pin or something like that and the ECU thats one of the codes. and the second is something with the fuel pump module the internal reading a malfunction. i have the codes in the car if anyone wants to know them. its like 2606 and 0606 i think. anyone know what could be the problem? i always put 83/93/87 gas. and always go to BP for gas...never let it go under half a tank either so i have no clue what it can be.

does anyone know if i would have to pay for anything? or if its under warrenty? i hope so. pleaseee someone help meee!
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 03:33 PM   #2
LosingReality
 
LosingReality's Avatar
 
Drives: Camaro LS
Join Date: Apr 2010
Location: Columbus GA
Posts: 354
I would imagine its under warranty....what mods have you done?
LosingReality is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 04:27 PM   #3
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
Performance? NONE! bone stock 312 v6 LLT

Looks? spoiler , sub , footwells , foglights , led inside , hids.
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 04:48 PM   #4
Jay2SS109
Redemption
 
Drives: .
Join Date: Feb 2010
Location: .
Posts: 201
.

Last edited by Jay2SS109; 06-25-2010 at 11:40 AM.
Jay2SS109 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 05:21 PM   #5
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
because at times i have to change it due to money and such. but most of times i put 83 since its the cheapest and its what my dealer recommended...and depending what im doing. i put 93 when i know im going to be using performance.
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 06:01 PM   #6
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 956
Well the manual states 87 for the V6, so I wouldn't be running 83. It's also a waste of money to use 93 when it doesn't need it. Instead of running cheap stuff mixed with expensive stuff, just run the middle(correct) stuff all the time.

Also no you shouldn't have to pay for anything.
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 06:45 PM   #7
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
oh okay. then no more 83 haha.

quick question does it matter if i start putting 87 without emptying the tank
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 06:51 PM   #8
BackinBlackSS/RS
Go Blue!!!!!
 
BackinBlackSS/RS's Avatar
 
Drives: 2012 Cruze LT
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 23,364
83 seriously??? I'm pretty sure that would be your problem, but I've never heard of 83 octane. We don't have that. Lowest we have is 87.
BackinBlackSS/RS is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 07:11 PM   #9
LosingReality
 
LosingReality's Avatar
 
Drives: Camaro LS
Join Date: Apr 2010
Location: Columbus GA
Posts: 354
Quote:
Originally Posted by BackinBlackSS/RS View Post
83 seriously??? I'm pretty sure that would be your problem, but I've never heard of 83 octane. We don't have that. Lowest we have is 87.
+1

I wouldnt tell the dealer that you used 83
LosingReality is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 07:35 PM   #10
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 956
Quote:
Originally Posted by xpanda305x View Post
oh okay. then no more 83 haha.

quick question does it matter if i start putting 87 without emptying the tank
No you'll be fine. You can actually fill it up one last time with 93 to get the overall octane rating in the tank up, then just continue to use 87 from then on.
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 07:53 PM   #11
ckaram

 
ckaram's Avatar
 
Drives: 2011 2SS RS, 1968 ragtop
Join Date: Apr 2009
Location: Indiana
Posts: 1,656
Damn, where do you get 83? I don't think I've ever seen anything less than 87.
__________________
1968 Camaro convertible, LS1 & T56, Texas Speed 228R cam, 3.42 posi, 17" Torque Thrusts
2011 2SS/RS, LS3, M6, IOM in and out, factory Hurst short throw, GMPP axleback exhaust
ckaram is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 08:01 PM   #12
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
i guess only in miami. we have 83 , 87 and 93 and diesel and 110 racing gas. but thats only in special places oh and e85 lmao.

okay so that cancels out the fuel pump problem. um. so how about the throttle body problem?
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:24 PM   #13
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
NEVER MIND! i just check the BP i used to go. and they have 87 89 and 93. so i dont think the gas could had been the problem!!! ugh! heading over to the dealership 2morrow.
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 08:58 AM   #14
xshortd
 
xshortd's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT Rally Yellow
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by xpanda305x View Post
NEVER MIND! i just check the BP i used to go. and they have 87 89 and 93. so i dont think the gas could had been the problem!!! ugh! heading over to the dealership 2morrow.
not to get off topic and everything, i hope everything turns out fine with your car but where did you get those HID's and were they hard to put in?
xshortd is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 12:55 PM   #15
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
nope easy to put it. just take the stock bulb out and swap them out. its pretty easy i must say! thanks for the comment too.

i dropped it off at the dealer already :************(

IM SAD...im driving a AUTOMATIC Mazda6...i feel....very.....old.... i miss her already!
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 08:36 PM   #16
xshortd
 
xshortd's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT Rally Yellow
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by xpanda305x View Post
nope easy to put it. just take the stock bulb out and swap them out. its pretty easy i must say! thanks for the comment too.

i dropped it off at the dealer already :************(

IM SAD...im driving a AUTOMATIC Mazda6...i feel....very.....old.... i miss her already!
Haha I know how you feel i dropped min of last month for an oil change and stood by the garage looking if they didnt do anything lol. did they come with ballasts? if you dont mind telling me where you got them and how much you paid lol.
xshortd is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:44 PM   #17
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
i paid way cheaper than aac and those place. from a local guy on another forum. all you need is a h13 bulb..
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:53 PM   #18
lawdog
 
Drives: 2010 SSII w RS & Sunroof Yellow
Join Date: Aug 2009
Location: West Suburbs of Chicago, in a Courthouse Somewhere
Posts: 568
WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 83 OCTANE are U crazy, I NEVER HEARD OF THAT. I wouldnt put 83 Octane in my lawnmower if it was available, let alone this beast. HAHAHAH That might be your problem right there, They are going to do a fuse pull to see what happens probably reset it all and that should wake her up real nice
lawdog is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 11:24 PM   #19
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
okay. i never put 83. i thought i did..but i didnt i put 87,89,93 and fuel octane booster...
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 06:36 PM   #20
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
so....they still have no clue. no advance.....
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2010, 01:35 PM   #21
CamK18
 
CamK18's Avatar
 
Drives: 2010 1LT Vic Red
Join Date: Oct 2008
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 158
Quote:
Originally Posted by BackinBlackSS/RS View Post
83 seriously??? I'm pretty sure that would be your problem, but I've never heard of 83 octane. We don't have that. Lowest we have is 87.
+1...83 sounds sketchy for sure

And isnt octane booster notorious for premature piston ring wear? I have been told by many enthusiasts to stay away from that stuff for extended periods.
__________________
CamK18 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2010, 01:56 PM   #22
2010 SSRS



 
2010 SSRS's Avatar
 
Drives: 3 V8 Camaros
Join Date: May 2009
Location: The Ocean State
Posts: 123,973
wow
__________________
Jannetty Racing JRE Street Package
2010 SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2010, 10:18 PM   #23
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
nope. they just erased the codes and gave up..it happen again..im starting to live with it ...
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 06:26 PM   #24
katman
 
Drives: 2LT Auto RS sunroof
Join Date: Jul 2009
Location: chicago
Posts: 163
They run 85 octane up in the mountain areas, but not 83 octane unless Florida has an elevation of over 10,000 feet. HaHa!
katman is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 01:44 AM   #25
HOZAY
The Eponymous Jose
 
HOZAY's Avatar
 
Drives: A V6. Yes. A LLT.
Join Date: Apr 2010
Location: Miami
Posts: 403
Quote:
Originally Posted by xpanda305x View Post
nope. they just erased the codes and gave up..it happen again..im starting to live with it ...
That would drive me crazy. Surely there must be a more knowledgeable dealer out there. What Miami dealer is yours?
__________________
HOZAY is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.